Kødkvægsdagen blev et tilløbsstykke

 

Februar 2008

 

Kvægbrugets Forsøgscenter havde et overvældende besøgstal i lørdags, da dørene blev åbnet op for Kødkvægsdagen. Næsten 400 mødte frem i løbet af dagen og de ansatte på KFC fik travlt med at lægge en ekstra foredragsrække ind i dagens program for at imødekomme den store interesse.

 

 

Det blev brug for en ekstra foredragsrække og rigtigt mange stole, da KFC modtog et overvældende stort antal gæster i forbindelse med Kødkvægsdagen lørdag d. 2. februar 2008.

 

Dagen bød på korte faglige indlæg af seniorforsker Mogens Vestergaard, som fortalte om de aktuelle kødkvægsforsøg samt resultater fra tidligere forsøg med kødkvæg. Derudover holdt teamleder i Kødproduktion Per Splet foredrag om økonomi i kødvægsproduktion.

 

I foderladen var der opsat en grill, hvor det var muligt at købe kødkvægspølser fra slagteren i Rønde. Det var friske unge landmænd fra den lokale Landboungdom fra Hammershøj, som stod for at stege og sælge pølser.

 

Centerleder Christian Børsting byder velkommen…

 

 

 

De besøgende udtrykte stor tilfredshed med, at KFC afholdt et arrangement med fokus på kødkvæg, ligesom mange var glade for, at der nu også bliver udført forsøg med kødkvæg. Ikke mindst var der stor interesse for det aktuelle forsøg vedrørende naturpleje. Det vakte også manges opmærksomhed, at de foreløbige undersøgelser har vist, at kalvene fravænnet ved tre måneder har vokset hurtigere end kalvene fravænnet ved seks måneder. Her kan du læse mere om det aktuelle forsøg.

 

Postere (pdf) præsenteret på kødkvægsdagen:

 

Naturpleje og kødkvægsproduktion

 

Hvad æder slagtekalve når de går i cafeteria?

 

Hele ensilerede majskerner til tyreklave

 

Et kig ud over de mange besøgende i ungdyrstalden.

Landboungdommen stegte kødkvægspølser i foderladen

Også på den anden side af boksen…

…blev der fulgt godt med i dagens aktiviteter.

 

Flere oplysninger:

 

Christian Børsting

Centerleder

 

E-mail: Christian.Borsting@agrsci.dk

Tlf: 8999 1310