Køerne malkes af staldens personale hver 8. time i forsøgsperioden. Mælken nedkøles hurtigt og pasteuriseres på FOODs minianlæg. Den pasteuriserede mælk opbevares efterfølgende på køl (2-3°C) i mobiltanke fra Arla indtil afhentning. Mælken bliver således fremstillet på Institut for Husdyrvidenskab, hvorefter kasein og valle efterfølgende oparbejdes hos Arla Foods. Endelig transporteres det færdige mælkeprotein til Bispebjerg Hospital.
Proteinernes optagelse i kroppen bestemmes
Ved forsøgspersonernes efterfølgende indtagelse af den berigede kasein og valle kan proteinernes optagelse og destination (forbrænding eller indbygning i nye proteiner i fx musklen) bestemmes pga. den indre mærkning.
Mens forskningsresultater viser, at det er vigtigt at opretholde et ”normalt” proteinindtag er det endnu ikke klart om der er yderligere fordele ved et indtag, der er højere end de officielle anbefalinger. Dette vil projektet skabe mere viden om.
Du kan følge projektet og dets resultater her.
|