Kvægbrugets Forsøgscenter


Home

Forskningsprojekter

Maskiner og teknologi
Besøg os
Nyhedsarkiv
Ny kvægforskning
Kontakt

 

 

Abonnér gratis på DKC's nyhedsmail

og Ny Kvægforskning:

 

 

 

 



Åbent Landbrug i Foulum den 15. september

 

Igen i år står KFC’s medarbejdere klar til at byde dig velkommen til Åbent Landbrug på Kvægbrugets Forsøgscenter (KFC) i Foulum, søndag den 15. september fra kl. 10 – 16. På KFC har vi 210 malkekøer af racerne Dansk Holstein og Jersey. Køerne bliver fodret ved computerstyrede foderstationer og malket af robotter.

 

Mange af køerne på KFC indgår i forsøg, som du kan høre og læse mere om via medarbejderne samt plancherne på stedet. Du kan høre om resultater fra forsøg, som undersøger hvordan køerne opstaldes mest skånsomt omkring kælvningstidspunktet. Andre forsøgsresultater viser, hvordan man kan fodre køerne mest miljøvenligt.

 

Helt aktuelt er der gang i fodringsforsøg med malkekøer med anvendelse af glycerol og bærme, der er biprodukter fra henholdsvis produktion af biodiesel og bioetanol. Begge er eksempler på spændende fodermidler til kvæg, som kommer fra produktionen for forskellige typer af bioenergi.  Som noget helt nyt deltager KFC i et projekt, som skal afprøve muligheden for at opkoncentrere mælken på gården, inden den køres til mejeriet, bl.a. for at begrænse transportudgiften og skåne miljøet.

 

På dagen vil der være masser af aktiviteter for børn og voksne både ude og inde. Der er klappekalve i gården, halmborg og halmlabyrint i laden, hvor der er mulighed for at køre mooncars og få et traktorkørekort. Du kan også deltage i quizzen om dyrene og forsøgene på stedet og der er smagsprøver fra Arla. Lions Club står for salg af kaffe og pølser i laden. Endvidere fremviser Tjele Maskinstation en række store, flotte maskiner på dagen.

 

For andet år i træk er der høstmarked med lokale erhvervsdrivende, som fremviser og sælger spændende produkter fra egnen. Du kan bl.a. stifte bekendtskab med:

 

Formyre Grønt (årstidens grøntsager) »

 

Ny Lundgård Ismejeri (økologisk is og ost) »

 

Sdr. Rind biavl (honning) »

 

Blomstergården (frugttræer mm.) »

Ugelris (øl og vin) »

Glaskunst v. Rosborgglas »

 

Slagter Storm »

 
 

 

 

Åbent hus på AU-Foulum
Også på Forskningscenter Foulum er der åbent hus på dagen. Her kan du høre om forskning, som udføres for at forbedre produktionen af økologiske kalve, høns, slagtekyllinger, grise og om forskning, som har til formål at forbedre dyrenes sundhed og velfærd. Grisene er ikke i forsøg, og der vil blive mulighed for at komme helt tæt på dyrene.

 

Vi åbner også dørene til pelsdyrfarmen på AU Foulum, hvor der er en minkbestand på ca. 1.500 avlstæver og7.500 minkhvalpe. Under besøget vil forskerne fortælle om den aktuelle forskning på området herunder om mulighederne for at sikre minkenes sundhed og velfærd.

 

Endelig kan du høre om den forskning i fødevarer, som foregår i ostelaboratoriet, og om arbejdet med at udvikle kvaliteten af æbler. Her vil der være medarbejdere fra Forskningscenter Årslev på Fyn, som serverer smagsprøver af forskellige æblesorter.

 

Få en spændende og oplevelsesrig dag på Kvægbrugets Forsøgscenter og Forskningscenter Foulum den 3. søndag i september. Dørene er åbne fra kl. 10-16.

 

Yderligere oplysninger om Åbent Landbrug på KFC kan fås hos centerleder Christian Børsting, tlf. 87 15 81 82

 

Yderligere oplysninger om Åbent Landbrug på AU Foulum kan fås hos chefkonsulent Claus Bo Andreasen, tlf. 40 79 80 32

Læs mere på Åbent Landbrugs hjemmeside »

 

 

 

Formidlet med støtte fra EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvægbrugets Forsøgscenter • Forskningscenter Foulum • Burrehøjvej 49, Boks 50 • 8830 Tjele • Tlf. 8799 1500 • Fax 879 1501 • Email: lindas.soerensen@agrsci.dk